Google PlusFacebookTwitter

Organisatie

De ‘Leeuw’ Verwimp klaar voor toekomst

 

De historie van Louis Verwimp BV gaat terug tot het jaar 1970, toen Louis Verwimp en zijn echtgenote Maria het besluit genomen hadden om een groothandel in fietsen en onderdelen te starten. Dat begon destijds tamelijk kleinschalig in de garage achter hun woning in de Bakkerstraat in Valkenswaard.

Dat deze locatie binnen de kortste keren te klein werd, was voornamelijk te danken aan de grote inzet van Louis en Maria, die er gezamenlijk hun schouders onder gezet hadden. Eerlijk zaken doen in combinatie met kwaliteit leveren, maakte dat de grossierderij niet alleen goed uit de startblokken kwam, maar daarna ook gestaag bleef door groeien.

Louis Verwimp sr. was al vanaf zijn 13e werkzaam in de gerenommeerde fietsenfabriek ‘De Gouden Leeuw’ in Eindhoven. Kort na de oprichting van zijn eigen onderneming kon Verwimp de merknaam De Gouden Leeuw overnemen.

Door de jaren heen is de leeuw een soort icoon geworden voor Louis Verwimp BV. Deze koning der dieren is verwerkt in het logo van de onderneming, waarmee subtiel aangegeven wordt dat dit bedrijf zo sterk als een leeuw is.

In de jaren ‘70 en ‘80 werden belangrijke stappen gezet in de ontwikkeling en uitbreiding van de grossierderij. De jas van het bedrijfspand aan de Dijkstraat in Valkenswaard werd te klein, waardoor in 1984 verhuisd werd naar het bedrijventerrein De Schaapsloop.

In 1998 nam Louis Verwimp sr. afscheid en gaf het roer over aan zijn zoons. Met de gebroeders Verwimp aan de leiding, maakte de grossierderij nieuwe stappen in de ontwikkeling. Zo werden de kantoren gerenoveerd (2000), kwam er een nieuw bulkmagazijn (2002) en is de oude showroom tegen de vlakte gegaan en is op die plaats een nieuwe showroom gebouwd, met geheel nieuwe entree. Daarboven zijn twee verdiepingen met moderne kantoorruimtes gerealiseerd (2014).

De meest recente verbouwing en uitbreiding dateert van 2016. Toen is er een laaddock gebouwd om het logistieke proces te versterken.

Deze nieuwbouw is tekenend voor de vernieuwing en verdere professionalisering, die de ‘leeuw’ Verwimp nog sterker klaar maakt voor de nabije toekomst.

Logo Louis Verwimp

Louis Verwimp B.V.
De Vest 21
5555 XL – Valkenswaard

Tel NL +31 (0)4020 41515
 info@verwimp.nl

Louis Verwimp BV Bedrijfsvideo