Google PlusFacebookTwitter

Nieuws

2018

Louis Verwimp gaat CEMA lagers distribueren

VALKENSWAARD – Louis Verwimp heeft voor in principe Nederland een exclusieve distributieovereenkomst gesloten met CEMA Bearing, een Belgische producent van keramische lagers.

Als multinational is CEMA Bearing gespecialiseerd in de ontwikkeling van kwalitatief hoogstaande keramische lagers voor uiteenlopende industriële sectoren. Door jarenlange ervaring is CEMA er in geslaagd ook lagers te ontwikkelen, die optimaal zijn afgestemd op het gebruik in de fietsindustrie. Een perfecte combinatie van de diverse onderdelen die nodig zijn om een lager te maken, leverden een lager op die niet alleen heel soepel loopt, maar ook erg duurzaam is gebleken.

Portfolio

De keramische lagers van CEMA Bearing zijn gepositioneerd in het segment van high end componenten en past voor Louis Verwimp BV uitstekend in het portfolio aan sportieve fietsen, accessoires en onderdelen.

Vanuit het Belgische Neerpelt wordt sinds enkele jaren de distributie aangestuurd door general manager Ronny Theunissen. “We hebben al agenten in Denemarken, Italië, Spanje en Engeland. Nederland deden we eigenlijk zelf, maar tijdens de Euro Cycling XP in Maastricht zijn we met elkaar daarover in gesprek geraakt.” Met Verwimp is afgesproken dat ze in principe de distributie voor Nederland gaan verzorgen met daarnaast een samenwerking voor België.

Dealerdagen

De Belgische dealers, die Verwimp ook veel heeft, kunnen desgewenst ook daar bestellen. De overeenkomst tussen Verwimp en CEMA is dermate recent, dat het logistieke traject nog opgestart moet worden en dat de producten ook in het bestelsysteem van Verwimp verwerkt moeten worden. |Dit zal binnen afzienbare tijd gerealiseerd zijn.

Tijdens de Louis Verwimp Dealerdagen, die plaatsvinden van 11 t/m 13 maart a.s. in Valkenswaard, zal CEMA voor het eerst met een stand vertegenwoordigd zijn.

 

VOOR MEER INFORMATIE

Louis Verwimp BV

Louis Verwimp
l.verwimp@verwimp.nl

(040) 204 15 15

2016

Demonstraties centraal op Haro BMX Appreciation Day

20 MEI 2016- Op woensdag 25 mei werd in 040 BMX Park in Eindhoven de Haro BMX Appreciation Day georganiseerd. Er waren diverse activiteiten, waaronder doorlopende demonstraties van Nederlands beste Red Bull/Haro rijder Daniel Wedemeijer.

Verkooptool
“Het 040 BMX Park is open voor iedereen, maar de entree is gratis voor alle Haro rijders en dealers. We zouden het bijzonder op prijs stellen als dealers en rijders een kijkje komen nemen om met eigen ogen te zien waartoe die Haro Bikes allemaal in staat zijn. Verder willen we de dealers kennis maken met de sport én Haro Bikes,” laat Louis Verwimp weten. “Deze kennis kan dan weer gebruikt worden als verkooptool in de winkel.”

Add+Bike: veilig door de binnenstad

 13 mei 2016 – De kindertrailer Add+Bike van Roland Werk is geschikt voor alle kinderen van 4 tot 9 jaar. Stuur en zadelhoogte zijn gemakkelijk op de afmetingen van het kind aan te passen.

De Add+Bike is ideaal voor veilig gebruik in een drukke binnenstad en voor alle grote en kleine fietsritten, bijvoorbeeld naar de kleuterschool of naar de speeltuin. Dankzij het gebruik van vrijloopnaven hoeven de kinderen niet zelf te trappen.

Veiliger
De Add+Bike, met snelkoppeling voor eenvoudig (ont)koppelen, is uitsluitend leverbaar in combinatie met de veilige speciale bagagedrager van Roland. Deze bevestiging en de korte rijrichtingshendel bieden een beter en veiliger rijgedrag dan aanhangers, die zijn bevestigd aan de zadelpen. Extra transport, door middel van het kinderzitje en/of fietstassen is ook mogelijk omdat de korte stang gekoppeld wordt aan de achterzijde van het rek.

De Add+ Bike is in de Benelux verkrijgbaar bij Louis Verwimp BV, die al jarenlang exclusief de distributie voor Roland Werke verzorgt.

Dripdropbag: fashionable in de regen

4 MEI 2016 – Schoolkinderen zijn fietsers, die meestal geen keus hebben. Ook als het regent moeten ze op de fiets stappen, waardoor de inhoud van hun boekentas gevaar loopt nat te worden. Daar heeft Bab & Eel een passende oplossing voor bedacht: de Dripdropbag.

Vaak is eenvoud de kracht van het ware. De Dripdropbag is een cover die rugzakken en boekentassen modieus beschermt tegen slecht weer. Als gevolg van de ervaringen van hun eigen kinderen, zijn Dianne Borrenbergs en Elian Daris, eigenaressen van Bab & Eel uit Luyksgestel, gaan nadenken over een passende oplossing voor kinderen, die lange afstanden naar school moeten fietsen.

Meer fashionable
“We weten dat de do-it-yourself oplossingen, zoals een plastic tasje of vuilniszak als bescherming tegen de regen nou niet de meest geliefde opties zijn onder de jeugd. Daarom hebben wij dus de Dripdropbag ontwikkeld. We wilden het door de regen naar school fietsen net even wat minder erg en iets meer fashionable maken,” zeggen beide dames die via hun gezamenlijke onderneming Bab & Eel, de Dripdropbag op de markt brengen.

Paraplu materiaal
Dripdropbags worden gemaakt van een hoge kwaliteit waterafstotend materiaal, dat ook wordt gebruikt voor paraplu’ s. Dit materiaal is niet alleen waterafstotend maar ook nog eens super sterk. Hierdoor is de tas optimaal beschermd tegen de regen. Aan de binnenkant van de backpack en shoulderbag cover zit een zakje waarin de cover makkelijk en snel opgeborgen kan worden. Ideaal om hem vervolgens droog in de tas mee te nemen. Behalve covers voor backpack en shoulderbag is de Dripdropbag ook leverbaar als (gym)bag. De covers hebben een consumentenadviesprijs van € 11,95.

Exclusief voor fietsbranche
Handelsonderneming Louis Verwimp BV heeft voor de fietsbranche exclusief de distributierechten. “Dit soort vernieuwende producten nemen we graag in ons assortiment op,” zegt directeur Louis Verwimp jr. “De Dripdropbag koppelt praktische innovatie aan fashion en dat past uitstekend in de trend dat alles om fietsen heen steeds meer lifestyle wordt.”

Nieuwste framekit van Dedacciai Strada

4 MEI 2016 – Dedacciai Strada introduceert met Vertigine een nieuwe framekit waarvan je duizelt. De naam is niet voor niets afgeleid van ‘vertigo’, de Latijnse benaming van een zeker vorm van duizeligheid. Want met Vertigine wordt de fietstocht een gezonde mix van stromend bewustzijn, emoties, zweet en het geluid van stuiterende wielen op het asfalt.

Vertigine is de perfecte combinatie van design en techniek, kracht en slimme Italiaanse fietscultuur. Dedacciai Strada biedt alle liefhebbers een presterend, stijf en snel frame, dat met een framegewicht van minder dan 1 kilo helemaal klaar is om met superieure onderdelen en accessoires afgemonteerd te worden.
De nieuwste framekit van Dedacciai Strada is dubbel geschikt voor versnellingstoepassingen, zowel elektronisch als mechanisch, via de lichtmetalen kabelstoppers en geïntegreerde kabelgeleiding voor zowel mechanische als elektronische toepassingen.

Speciaal ontworpen details
Dedacciai Strada adviseert het elektronisch systeem te combineren met de, in de zadelpen, geïntegreerde batterij via de DBA adapter van Deda Elementi (31,6 mm diameter). De frameconstructie en de speciaal ontworpen details maken Vertigine tot een uniek vervaardigd product met superieure eigenschappen en specificaties.
De Vertigine framekit is vervaardigd van het hoogwaardige carbonfiber Toray, met uitzonderlijke stijfheidswaarden van 122,4 N/mm aan de hoofdbuis en 200 N/mm  aan de trapas. De framekit heeft een monocoque carbon voorvork met taps toelopende stuurbuis, ideaal om unieke en veilige trajecten af te leggen.

Choreografische uitstraling
Het artwork van de voorvork en het design passen perfect bij de esthetische vorm van het frame. Ze bieden samen een superieure choreografische uitstraling in de beide kleurversies mat rood en glanzend/mat zwart. Dedacciai Strada biedt op aanvraag een speciale service om ontwerp en kleuren naar wens aan te passen op basis van het Vertigine ontwerp.

Oog voor detail is kenmerkend voor Vertigine, zoals de voorste en achterste carbon drop-outs, die door een dunne legeringsring zijn beschermd tegen de wielinstallatie. Zo ook de kabelbehuizing onder de trapas, waardoor de kabels beschermd zijn tegen vuil en tegelijkertijd makkelijk onderhouden kunnen worden.

De carbon trapas PF-30 biedt stijfheid en exclusieve power aan de meest veeleisende bovenbeenspieren.

Verkennen van nieuwe grenzen is genieten van Vertigine.

2015

Louis Verwimp blij met KidsCab

15 SEPTEMBER 2015 – Louis Verwimp heeft sinds het najaar van 2015 de exclusieve verkoop- en distributierechten voor Nederland en België van KidsCab. KidsCab is een Belgische producent van een multifunctionele kinderwagen die geschikt is voor 1 of 2 kinderen en is te gebruiken tijdens het wandelen in de stad of bos, tijdens het hardlopen en je bevestigt hem ook eenvoudig achter aan de fiets.

De KidsCab heeft een slim inklapsysteem waardoor die ook perfect in de auto mee te nemen is. KidsCab biedt veel comfort door z’n zachte zitting en gevoerde gordels, die verstelbaar zijn en daardoor deze altijd passen. De ramen zijn voorzien van een UV-Behandeling, waardoor ze kinderen beschermen tegen de schadelijke UV-stralen. Aan de achterzijde is er ook nog wat opbergruimte voor boodschappen of extra bagage.
De KidsCab is bovendien voorzien van een zeer stevige kooiconstructie. De zijwielen zijn voorzien van bumpers, zodat je nergens achter kunt blijven haken.

Wielrenners stil van de Bi-Bell

21 AUGUSTUS 2016 – Louis Verwimp BV heeft in de vakhandel de exclusieve verkooprechten van Bi-Bell, een bijzondere combinatie van een bidon, die met een geïntegreerde fietsbel uitgerust is. Het idee voor deze noviteit is afkomstig van voormalig wielrenner en fietsenmaker Bill Rombouts uit Heerlen, die hiermee de veiligheid van (race)fietsers wil vergroten.

Steeds vaker komt de wielrenner negatief in het nieuws, omdat hij zich asociaal gedraagt in het verkeer. Het is voor een racefietser meestal geen optie om een bel aan het stuur te bevestigen. De fietsbel zit in de weg en doet afbreuk aan het strakke uiterlijk van de fiets. Dit betekent dat een racefietser moet schreeuwen naar andere weggebruikers om hen te waarschuwen. Deze gevaarlijke inhaalacties leiden vaak tot ongelukken.

Geïntegreerde fietsbel
Het gezegde ‘eenvoud is de kracht van het ware’ gaat ook op voor de Bi-Bell. “Tijdens mijn werk als mobiele fietsenmaker schrok ik van het aantal ongevallen dat werd veroorzaakt door het ontbreken van een fietsbel,” zegt Bill Rombouts. “Zo ben ik op het idee gekomen om een bidon met geïntegreerde fietsbel te ontwerpen. Hierdoor blijft het mooie design van de racefiets intact, heeft de racefietser de mogelijkheid om andere weggebruikers te waarschuwen en blijft de verkeersveiligheid daardoor gewaarborgd.”

Niet schreeuwen
Wielrenners zijn gewend om tijdens het fietsen de bidon te pakken, dus dat de Bi-Bell nu daar zit is voor hen in dat opzicht geen onlogische plaats. Deze vinding is zo logisch, dat renners er stil van worden. Ze hoeven immers niet meer te schreeuwen.
De speciale, grote 750 ml. bidon wordt uitgerust met een fietsbel en past in alle moderne saccon bidonhouders. De witte Bi-Bell bidon is leverbaar in diverse kleuren doppen en kan in de vaatwasser gereinigd worden.

Cadeau-idee
Voor de verkoop en distributie van de Bi-Bell in de vakhandel is Bill Rombouts een samenwerking aangegaan met Louis Verwimp BV. “Het is een compleet nieuw product, dat een mooie aanvulling is op ons Italian Cycling assortiment, dat op race georiënteerd is,” zegt directeur Louis Verwimp jr., die de noviteit zal presenteren op de komende dealershows en op Bike MOTION Benelux. “Het is een interessant product, dat voor de laagdrempelige consumentenprijs van € 12,95 verkocht kan worden en ook een leuk cadeau-idee is voor bijvoorbeeld de feestdagen in december.”

Hoge scores voor Bikkel in Telegraaf Fietstest

17 APRIL 2016 – Bikkel heeft met de iBee CY en de Bikkel Lima hoge ogen gegooid in de Nationale Fiets Test, die de Fietsersbond in samenwerking met De Telegraaf uitgevoerd heeft. In de categorie ‘Elektrische Fietsen Tot 2000 euro’ had de Bikkel iBee CY met 7,3 de hoogste score. Bij de ‘Stadsfietsen Tot 899 euro’ was de Bikkel Lima goed voor de één na beste score: 7,5.

De Bikkel iBee CY is een nieuwe elektrisch aangedreven stadsfiets, die prima geschikt is voor snel woon-werk verkeer. De e-bike is uitgerust met een krachtige voorwielmotor, uitneembare accu, automatische verlichting, afneembaar LCD-display en Nexus 8-speed versnellingsnaaf. De Bikkel iBee CY is ontwikkeld vanuit de ‘Less is more’ filosofie en heeft daarom bewust een vaste voorvork en geen verende zadelpen. Met de consumentenadviesprijs van € 1999,- viel de fiets nog net in de categorie ‘Elektrische Fietsen tot 2000 euro’.

“Goed lichte, maar wat eenvoudig afgemonteerde fiets met motor, die onder alle omstandigheden goede ondersteuning geeft. Lichtste fiets met voorwielmotor,” aldus het oordeel van het testpanel.

In de categorie ‘Stadsfietsen tot 899 euro’ deed de Bikkel Lima mee. Een comfortabele toerfiets, geschikt voor alledaags gebruik of om te ontspannen. Uitgerust met verende voorvork en zadelpen, zodat oneffenheden in het wegdek worden opgeheven. Deze fiets is door zijn Nexus 8 speed versnellingsnaaf, lichte kettingkast en rollerbrake remsysteem vrijwel onderhoudsvrij.

De fiets scoorde vooral goed op rijgedrag, afmontage, remmen en styling. Met een eindscore van 7,5 eindigde de Bikkel Lima op de tweede plaats in deze categorie.

Bikkel Bikes is een echte Nederlandse fietsfabrikant, die al meer dan 20 jaar bestaat. De fietsen worden in het Limburgse Nederweert ontwikkeld en opgebouwd. De lokale werkwijze zorgt ervoor dat er maximale controle is op de kwaliteit, snel ingespeeld kan worden op de markt en vakkundig en snel service verleend kan worden aan klanten.

De verkoop en distributie van Bikkel Bikes is exclusief in handen van Louis Verwimp BV uit Valkenswaard.

Gezellige drukte op Louis Verwimp Dealerdagen

8 MAART 2015 – De eerste van drie Louis Verwimp Dealerdagen, is gestart met een goede opkomst. Ondanks het zonovergoten lenteweer maakten veel ondernemers uit Nederland en België van de gelegenheid gebruik om dit event in Valkenswaard te bezoeken.

De hele dag was het een komen en gaan van gasten, die werden ontvangen met een glaasje champagne, dat aangeboden werd in verband met de opening van de nieuwbouw. Bezoekers konden rondkijken en hadden alom bewondering voor de moderne aanbouw.

Pallet Pakkers
In het magazijn van Verwimp was alles bij het oude vertrouwde gebleven en dus konden ondernemers daar volop profiteren van interessante beursaanbiedingen, die als Pallet Pakkers gepresenteerd werden. “Er is geen enkele andere grossier, waar je nog met een winkelkarretje door het magazijn kan rijden, om je aanbiedingen in te laden. Kom daar bij andere grossiers maar eens om,” merkte een exposant op. “Dat is nog steeds de charme van Louis Verwimp.”

Bourgondisch
Een deel van het magazijn was vrij gemaakt om vaste leveranciers de ruimte te geven voor hun eigen stands. In vergelijking met voorgaande jaren, was zelfs een grote tent aangebouwd, waar de fietscollecties van Bikkel, Haro en Gouden Leeuw gepresenteerd werden. Een vooruitgang, volgens diverse exposanten, omdat de indeling daardoor veel ruimer van opzet was.
In een gemoedelijke sfeer bezochten ondernemers de populaire dealerdagen, waarbij volgens een goede Brabantse traditie ook bourgondisch alles op de rit stond met belegde broodjes, soep, slaatjes, en koffie, thee met gebak.

Dealers spijkeren kennis bij in workshops

8 MAART 2015 – Tijdens de Louis Verwimp Dealerdagen werden door Bikkel Bikes en Adsoft ook interessante workshops gegeven. Die vinden plaats op de derde etage van de nieuwbouw, die normaal als vergaderruimte dienst doet.

De workshops van Bikkel Bikes waren populair. Joost van Dijck, de technische specialist van Bikkel, gaf de workshops en ging daarbij in op de voorwielmotor en middenmotor. Opvallend is overigens dat bij de iBee de voorwielmotor veruit het populairst is.

Voorwielmotor populairder
Ruim 90% van de verkochte e-bikes zijn met een voorwielmotor uitgerust, de rest met de middenmotor van Sunstar. Van Dijck gaf aan dat Bikkel bij iBee bewust kiest voor een ander middenmotor systeem dan Bosch of Shimano, om daarmee het onderscheid te kunnen maken.
De technische man van Bikkel ging per type motor een uur lang in op de technische updates van beide systemen en liet ook regelmatig componenten als motor, sensor, display, etc. door de zaal gaan, die door de aanwezigen aandachtig bekeken werden.

Bestelsysteem ook op Apple
Account manager Nico Geneyn gaf namens Adsoft tekst en uitleg over het online bestelsysteem van Louis Verwimp, dat recentelijk een update gekregen heeft. Hij lichtte diverse onderdelen en nieuwe mogelijkheden van het programma toe, die in de dagelijkse praktijk veel gebruikt worden. Geneyn had ook nog twee nieuwtjes. Ten eerste dat de data van het bestelprogramma online komen te staan en niet meer lokaal. Je kunt dan veel sneller gebruik maken van het programma, omdat bijvoorbeeld alle foto’s dan niet meer gedownload hoeven te worden. Ook het draaien van een update is verleden tijd, omdat de meest actuele versie altijd al online staat. Bovendien zal het bestelprogramma zeer binnenkort ook compatibel zijn met een Apple computer. Waarschijnlijk al binnen een week.

Verwimp presenteert nieuwe frames van Dedaccai

8 MAART 2015 – Als exclusief distributeur van Dedaccai Strada (frames) en Dedaccai Elementi (componenten) voor de Benelux, presenteerde Louis Verwimp BV twee nieuwe frames, die recentelijk aan het assortiment zijn toegevoegd.

Het gaat om de frames SuperEvo en Atleta, die beiden een losse zadelpen hebben in plaats van een doorlopende. De frames, die geschikt zijn voor zowel gewoon schakelen als elektronisch schakelen, hebben een consumentenadviesprijs van € 2035,- (Atleta) en € 2385,- (SuperEvo).
Deze laatste is daarmee net onder het topmodel RAN geplaats, dat voor komend seizoen in nieuwe kleuren leverbaar is.

Louis Verwimp sponsor van Tweewieler Studiereis 2015

8 MAART 2015 – Evenals vorig jaar is Louis Verwimp ook dit jaar weer sponsor van de Tweewieler Studiereis 2015, die van 7 t/m 15 november naar Taiwan gaat. Voor de boeiende en inspirerende ondernemersreis is weer een aantrekkelijk programma, waarbij het nuttige en aangename gecombineerd wordt.

Behalve Merida en Darfon Electronics, worden ook Tektro en Sunny Wheel bezocht, fabrikanten waar Verwimp ook zaken mee doet. Verder staan bezoeken gepland aan de framefabriek Apro en zal er een rondrit gemaakt worden rond het prachtige Sun Moon Lake in Taiwan. “De studiereis van vorig jaar is me erg goed bevallen,” zegt Louis Verwimp. “Het is interessant om een week met ondernemers op pad te zijn en gezamenlijk allerlei bedrijfsbezoeken te doen. Je ziet dat de dealers het allemaal bijzonder interessant vinden wat ze te zien krijgen. En daarnaast is het natuurlijk ook nog eens onderling erg gezellig.”

Vrije plaatsen
De inschrijving voor de Tweewieler Studiereis 2015 is geopend en momenteel zijn er al 23 aanmeldingen. Dat betekent dat er nog maximaal 17 plaatsen vrij zijn. Gezien de interesse die er is bij ondernemers, is de kans redelijk groot dat ook deze reis snel volgeboekt zal zijn.
Neem voor vragen of aanmeldingen, contact op met NieuwsFiets, die namens Tweewieler de organisatie in handen heeft: nieuwsfiets@yahoo.com.

Prijzen SapO fietspompen blijven stabiel

8 MAART 2015 – Sinds kort heeft Louis Verwimp BV de exclusieve distributierechten van SapO fietspompen voor de Benelux. Het Italiaanse merk wordt door Verwimp voor het eerst op de Beneluxmarkt gelanceerd.

Verwimp’s verkoopleider Jacob van der Veer is enthousiast over de exclusieve Benelux distributie van SapO pompen. “Het merk is 100% Italiaans en alle onderdelen zijn los na te bestellen: slangen, nippels, compressor, binnenwerk, noem maar op. We kunnen het allemaal leveren,” aldus Van der Veer.

Draaiknop
“Het is echt een mooi merk, waarbij aan alles is gedacht. Bij veel pompen klem je de slang op het ventiel, maar SapO gebruikt een draaiknop, waardoor die er nooit af schiet en er dus ook geen lucht verloren gaat tijdens het pompen.”
Een ander groot voordeel van SapO is volgens Van der Veer de stabiliteit van de prijsstelling. “Wij hebben de exclusieve distributie voor de Benelux, dus dat betekent dat er niet met de prijzen gerommeld kan worden. Dat is ook voor dealers wel zo prettig. Die kunnen blind varen op onze prijzen.”

Bikkel als eerste met SA 5-speed naaf

8 MAART 2015 – Binnenkort worden de, vorig najaar op de dealershow gelanceerde, Chainz modellen van Bikkel Bikes uitgeleverd en daar zit ook een model tussen dat afgemonteerd is met de SA5-naaf van Sturmey Archer.

Die keuze was al gemaakt voordat de leveringsproblemen bij Shimano op gang kwamen. “We hadden op voorhand al voor de 5-versnellingsnaaf van Sturmey Archer gekozen. Ik ben toch altijd al in voor goede alternatieven, omdat je merk daarmee onderscheidend maakt van de rest. Daarom hadden wij al voor de SA5 gekozen, voordat die leveringsproblemen er waren. Dat nu ook andere grote merken voor de SA5 kiezen, is misschien wel handig voor de acceptatie,” aldus Henk Ruyten van Bikkel Bikes.

Goed ontvangen
De Chainz collectie van Bikkel Bikes bestaat uit twee gewone fietsen, een met de genoemde SA5-naaf en een met Shimano Nexus 3, plus een elektrische iBee variant. “Deze fietsen zijn in voorverkoop heel goed ontvangen door de vakhandel, dus ik heb er best wel goede verwachtingen van,” licht Ruyten toe.

Reliëf print
De Bikkel Chainz houdt ongeveer het midden tussen een normale stadsfiets en een retrofiets. Vooralsnog zijn de fietsen alleen in mat zwart leverbaar, maar in de toekomst ook in andere kleuren.
Ruyten wijst tot slot nog op een ludiek detail op de fietsen. “Ik denk dat we ook een van de eersten zijn die een reliëf print gebruiken voor het logo op het frame. Het ziet er echt heel bijzonder uit.”

SapO exclusief bij Louis Verwimp BV

15 FEBRUARI 2015 – Louis Verwimp BV heeft voor de Benelux de exclusieve distributierechten gekregen van SapO pompen en luchtsystemen. De fietspompen van SapO zijn per direct opgenomen in het assortiment van Verwimp.

SapO is afkomstig uit Italië en werd opgericht in 1966. Tot op de dag van vandaag is SapO één van de beste Italiaanse bedrijven dat pompen en pompsystemen voor fietsen produceert. De SapO producten worden in Casatenovo ontworpen en gebouwd door het eigen personeel, dat vooral oog heeft voor drie belangrijke doelstellingen: kwaliteit, bruikbaarheid en betrouwbaarheid. Op deze manier kan SapO alleen echt duurzame artikelen verkopen. Daarnaast is de pompfabrikant ook al meer dan veertig jaar technisch leverancier van de beste professionele wereldteams.

Dertien pompen
Het assortiment van SapO bestaat uit voetpompen met manometer (OK-serie), minipompen (BJRO, Aria en Amika), handmatige werkplaats pompen (Pompa en GDO-serie) en automatische pompsystemen voor in de werkplaats. Het totale assortiment omvat in totaal dertien pompen en pompsystemen, plus een keur aan losse onderdelen en accessoires. Alle pompen zijn ook in meerdere kleuren leverbaar.

Italian Cycling
Tegenwoordig is SapO uitgegroeid tot een merk met een wereldwijde dekking. Dankzij de samenwerkingsoverkomst met Louis Verwimp BV is daar de Benelux markt bij gekomen. Louis Verwimp Jr. ziet SapO als een welkome aanvulling op zijn assortiment. “Het zijn prachtige pompen uit Italië, die niet alleen interessant zijn voor de consument, maar zeker ook in de werkplaats zeer goed van pas komen. Het zijn degelijke en kwalitatief hoogwaardige pompen, die wel tegen een stootje kunnen. Een mooie toevoeging aan onze Italian Cycling producten.”

Europese exportgroei bij Louis Verwimp BV

6 FEBRUARI 2015 – Handelsonderneming Louis Verwimp is helemaal klaar voor het nieuwe fietsseizoen. De verbouwing van vorig jaar is volledig afgerond en de heropening van het vernieuwde grossierspand in Valkenswaard zal samenvallen met de traditionele Dealerdagen op 8, 9 en 10 maart.

Al sinds de jaren zeventig zetelt Handelsonderneming Louis Verwimp in Valkenswaard. De tijdlijn in de nieuwe, moderne showroom geeft in vogelvlucht de hoogtepunten uit de rijke fietshistorie van de succesvolle onderneming weer. De entree wordt gemarkeerd door een fietspad dat, langs de receptie, doorloopt naar het magazijn, dat op 10.000 vierkante meter plaats biedt aan ruim 25.000 verschillende producten.
Halverwege het fietspad kunnen de bezoekers rechtsaf slaan voor het bezoek aan de showroom, waar highlights uit de diverse fietscollecties van Verwimp gepresenteerd worden. De nieuwe frisse uitstraling is niet alleen tekenend voor het nieuwe image van Verwimp, maar past ook beter bij de internationale aspiraties van de tweewielergrossier. Want naast de groeiende landelijke dekking in België, Nederland en Luxemburg stijgt de afzetgroei in Europa onverminderd door.

Make-over
2014 was voor Verwimp het jaar van de make-over. De vernieuwde huisstijl is al met ingang van vorig jaar in gebruik genomen. Daarmee heeft Verwimp het imago, de beeldvorming en herkenning een meer efficiënte werking gegeven en gekoppeld aan een karakteristiek gezicht. De leeuwenkop, die subtiel verwijst naar Verwimp’s private label Gouden leeuw & Golden Lion, is gebleven, maar wel in een modernere stijl. In de vakhandel is positief gereageerd op de nieuwe frisse huisstijl van Louis Verwimp BV.
Met de gewijzigde huisstijl was de vernieuwing van Verwimp nog niet compleet. Eind maart 2014 ging de verbouwing van start en werd het kantoorgebouw ingrijpend veranderd. De oude showroom ging tegen de vlakte en in plaats daarvan werd een nieuw kantoorpand gebouwd met drie verdiepingen. Het magazijn van de grossier is overigens onveranderd groot gebleven.

Landelijke dekking
De dekking van Handelsonderneming Louis Verwimp groeit gestaag en dat is mede te danken aan de exclusieve merken, die door de grossier uit Valkenswaard gevoerd worden. Niet alleen de Benelux dekking, maar ook aan de Europese dekking wordt hard gewerkt. Mede door middel van diverse exclusieve merken, die Verwimp vertegenwoordigt, zoals o.a. Miche (wielen en componenten), SMP (zadels), Dedacciai Strada (raceframes), Bikkel Bikes(fietsen en e-bikes), Outwet (onderkleding) en Haro Bikes (BMX). Dealers die in deze producten geïnteresseerd zijn komen uit het hele land. En die kunnen vanzelfsprekend ook bij Verwimp terecht voor de merken, die ze niet exclusief hebben, maar wel uitgebreid en snel kunnen leveren.

Servicegraad
Verwimp wordt in de vakhandel vaak geprezen om de hoge servicegraad. In een recentelijk marktonderzoek eindigden ze in de Top 3 van tweewielergrossiers en wat betreft servicegraad zelfs op de eerste plaats. Die heeft Verwimp te danken aan de grote leverbetrouwbaarheid en een team van betrokken werknemers. Veel ondernemers nemen steeds minder op voorraad en bestellen liever snel bij via hun grossier. Met een grote voorraad van 25.000 producten kan Verwimp goed in die behoefte voorzien. Snel schakelen en een correcte uitlevering zijn kritische factoren voor klanttevredenheid. Daarom maakt de groothandel gebruik van een geavanceerde automatisering. Bij het picken van een order krijgt de ondernemer via e-mail een pakbon toegestuurd. Mocht een product onverhoopt niet op voorraad zijn, dan wordt dat meteen vermeld, zodat de ondernemer meteen kan schakelen en niet verrast wordt bij aflevering.

Webshops
Veel ondernemers in de fietsbranche vinden het in de praktijk lastig om met het fenomeen webshops om te gaan. Met het gebruiksvriendelijke en informatieve bestelprogramma van Verwimp kunnen bestellingen snel geplaatst en eveneens zeer snel geleverd worden. Ondernemers hebben bovendien de mogelijkheid om dat bestelprogramma online te zetten, zodat hun consumenten zelf kunnen zien wat er nog meer leverbaar is. Dat hoeft de ondernemer zelf niet allemaal op voorraad te houden, want dat doet Verwimp wel, maar hij kan zijn klanten wel met een snelle dienstverlening helpen en zo dezelfde dienst aanbieden als die van een webshop.

Louis Verwimp pakt uit op Velofollies

9 JANUARI 2015 – Handelsonderneming Louis Verwimp zal op Velofollies met een stand vertegenwoordigd zijn. In de stand zal de nadruk liggen op de race georiënteerde merken.

Verwimp is de laatste jaren een vaste exposant van Velofollies, de Belgische fietsbeurs, die ieder jaar populairder wordt. Omdat op deze beurs de nadruk ligt op het sportieve segment zal Verwimp de stand hoofdzakelijk op die doelgroep richten met de merken Miche, Dedacciai, Deda Elementi, Haro Bikes en de sportieve modellen van Bikkel Bikes.

Dedacciai
Nieuw van Dedacciai is de Atleta, een raceframeset met een aero shape profiel. Dit lichtgewicht carbon frame is goed geschikt voor de vlakke etappes en strijdlustige sprints en is superieur in de langste beklimmingen en afdalingen.
De Skyline 3.Zero 29” is een aanvulling Dedacciai’s offroad race collectie. Het 29” carbon frame valt op door z’n compacte achterbrug. De carbon drop-outs bieden de gebruiker de keuze tussen een vaste as of een quick release, zodat de rijder ieder moment snel van wiel kan wisselen.

Miche
Veel producten uit de nieuwe 2015-collectie van de Italiaanse high end componentenproducent Miche zijn met ingang van seizoen 2015 ook compatibel met de schakelcomponenten van Shimano.

Haro Bikes
BMX-specialist Haro heeft voor 2015 weer een compleet nieuwe line-up ontwikkeld. De Blackout is het topmodel, waarmee tijdens de Olympische Spelen in Londen mooie successen geboekt zijn. Maar met het Power Transfer Center frameconcept wordt deze BMX naar een nog hoger niveau gebracht. Leverbaar in 21 en 21,5”.

Bikkel Bikes
Als Nederlandse producent van elektrische fietsen brengt Bikkel een brede collectie e-bikes op de markt, waaronder ook diverse sportievere modellen, die met een 9-speed derailleur uitgerust zijn. Dat zijn de iBee ML met middenmotor en de iBee SY (voorheen S1) met voorwielmotor. De Bikkel Coro is een niet aangedreven fiets met Shimano Acera 8 derailleur.

Louis Verwimp zal op Velofollies verder ook present zijn met noviteiten van Deda Elementi, MUD, Eassun en Tioga. Daarnaast kunnen bezoekers in het weekend op de foto met Miss Italian Cylcing. De Velofollies bezoeker krijgen bovendien een mooie bidon gratis mee als ze de Facebook pagina van Italian Cycling liken.

Velofollies vindt plaats in Kortrijk Xpo van vrijdag 16 t/m zondag 18 januari 2015.